Utazási ajánlat

Óriáskörút Indonéziában (205607)

  • Indonézia / Körutazás Indonéziában

  • Elhelyezés
    : Program szerint
  • Ellátás: Reggeli
  • Utazás: Repülő
Indonézia

Tervezett program:

1. nap: Budapest …

Budapestről elrepülés átszállással Bali szigetére. Étkezések és éjszakázás a gép fedélzetén.

 

2. nap: … Bali szigete


Megérkezés Indonéziába, Bali szigetére a délutáni órákban, transzfer a szállodába, pihenés. Vacsora, szállás Balin.

 

3. nap: Bali – Makassar – Sengkang


A reggelit követően transzfer a repülőtérre és elrepülés Sulawesi szigetére (Celebesz), Makassarba. Utazás a selyemszövéséről nevezetes Sengkangba, Wajo Kormányzóság fővárosába. Útközben pillantást vetünk a Bantimurung vízesésre, amely egy meredek mészkőhegyekkel övezett, dús vegetációjú völgybe zúdul alá. A természetbúvárok egyébként a „pillangók völgyének” is nevezik ezt a területet, a világon egyedül itt található különleges mintázatú, hatalmas méretű, színpompás lepkefajták miatt. Folytatjuk utunkat, a Tempe tónál motoros csónakokra szállunk és felkeresünk egy úszó falut. Vacsora, szállás Sengkangban.

 

4. nap: Sengkang – Tana Toraja


Reggeli után felkeresünk egy tradicionális selyemszövő házi műhelyet, ahol gyönyörű selyem méteráru és ruhák készülnek. Ezt követően utazás Tana Torajába a Bone öböl partján fekvő fontos halászkikötőn keresztül. Meglátogatunk egy tradicionális falut rizstárolóival. Vacsora, szállás Tana Torajában.

 

5. nap: Toraja régió


A reggelit követően egésznapos kirándulást teszünk a régió leglátványosabb helyein. A torajáknál az élet célja a halál, ennek megfelelően a halottkultuszuk szinte egyedülálló a világon. Lemoban meglátogatjuk a sziklasírokat, ahol a kis sírkamrákat, az előttük lévő teraszokat és az oda temetett halott képmását, a Tau-Tau-t a hegyoldalba vésik. Londaban, az ősi sziklasírokban a falu előkelőségeinak a hamvai találhatók, a helyi vezetőnk kerozinlámpával kísér el bennünket a szellemvilágba. Kete-Kesu, ahová szintén ellátogatunk, a fafaragásáról és primitív festményeiről híres. Délután megálló a Rantepao piacnál, ahol megcsodálhatjuk a helyi kézműves termékeket és természetesen vásárolhatunk is belőlük. Vacsora, szállás Tana Torajaban.

 

6. nap: Tana Toraja


Reggeli után folytatjuk Dél-Sulawesi és a toraja föld felfedezését. Utazás Palawaba, ahol gyönyörű példáit láthatjuk a tradicionális toraja házaknak (tongkonan). A rendre északi irányba tekintő házak cölöpökre épültek, a tetők sarkai pedig ívesen magasodnak felfelé, alakjuk azokat a hajókat jelképezik, melyeken a toraja ősök először érkeztek a térségbe. Továbbutazás Batutumonggaba, ahol gyalogosan fedezzük fel a környéket, meglátogatunk civilizációtól távol eső falvakat, kávé- és bambuszültetvényeket és rizsföldeket. Vacsora, szállás Tana Torajában.

 

7. nap: Toraja – Makassar


Reggelit követően visszautazás Makassarba. Útközben rövid pihenő megálló Bambapuangban, ahonnan kilátás nyílik az ’Erotikus Hegyre”. Vacsora, szállás Makassarban.

 

8. nap: Makassar – Jayapura – Wamena


Korai elrepülés Új-Guinea szigetére, Jayapurába, megérkezés, majd továbbrepülés a Baliem völgyébe, Wamenaba, utazás a szálláshelyre, útközben megálló a Jibama-i piacon. A szálláshely elfoglalása, vacsora, szállás a Wamenában.

 

9. nap: Baliem völgy


Reggeli után utazás a Baliem völgybe. Kurimától mintegy 3 km-re indul a gyalogos kirándulásunk, mely során először átkelünk egy függőhídon, majd romantikus Dani települések közt folytatjuk utunkat, teraszosan művelt vetemények és vad cukornádföldeken keresztül. Végig az út során gyönyörködhetünk a folyóban és a szűk beszakadó völgyekben, míg el nem érjük Seinma falvacskát. Mielőtt elérnénk Kurimát, ismét átkelünk egy függőhídon, és még néhány kis szurdokvölgy mellett elhaladva érjük el Sogogmo falut, itt találkozunk szafari buszunkkal, amellyel aztán visszautazunk a szálláshelyre. Vacsora, szállás Wamenában.

 

10. nap: Baliem völgy – Kurulu – Jiwikai múmia


A reggelit követően Kurulu kerületbe utazunk, itt meglátogatjuk a sólepárlókat és megismerjük a sófeldolgozás folyamatát. Ezt követően Jiwikaban felkeresünk egy több mint 250 éves múmiát. Régebben a Dani nép fontos vezetőit haláluk után gyógynövények segítségével egy titkos, zártkörű szertartás keretében mumifikálták. Délután felkeressük a Wosi barlangot, melyet rendkívüli sziklaformációi révén vált ismertté. Vacsora, szállás Wamenában.

 

11. nap: Baliem völgy – disznófesztivál


Reggeli után egy hagyományos faluba látogatunk, ahol a helybeliek nagyrabecsülésük jeléül a legdíszesebb öltözetükben várnak bennünket. A törzsfőnök a tradicionális megfigyelőhelyéről irányítja az ünnepséget és a disznóölés ceremóniáját, amelyen részt vesz a falu apraja-nagyja. Az egész falu vigyáz, hogy a földbe vájt üregben, a felforrósított kövek közt a legízletesebb disznósült készüljön el. Visszautazás Wamenába a délutáni órákban, útközben megálló Seroba falunál. Vacsora, szállás Wamenában.

 

12. nap: Wamena – Jayapura – városnézés


A reggeli után transzfer a repülőtérre és elrepülés Jayapurába. Városnézés és a páratlanul szép kilátást nyújtó, hegytetőre épült Mac Athur emlékmű megtekintése, majd felkeressük az Antropológiai Múzeumot. Vacsora, szállás Jayapurában.

 

13. nap: Jayapura – Bali


Reggeli a szállodában, majd transzfer a repülőtérre és elrepülés Balira. Érkezés után transzfer a szállodába. Vacsora, szállás Balin.

 

14. nap: Bali


Reggeli a szállodában, majd elkezdődik a szigettúránk: először a világhírű balinéz fafaragók remekeit csodálhatjuk és vásárolhatjuk meg igen jutányos áron. Ezt követően felkeresünk egy igen jelentős balinéz templomot, a Pura Tirta Empul szentélyt, a helybéliek szent forrásainak mágikus erőt tulajdonítanak. A hegyekben felfelé haladva érjük el a Batur hegy térségét, amely egy kisebb vulkán, miközben maga is egy hatalmas kráterben helyezkedik el, itt található a Batur tó is. Folytatjuk Bali felfedezését és a szent hegy (Agung hegy) oldalán található Besakih anyatemplomba látogatunk. Továbbutazás Semarapura városába, itt találhatóak a régi királyi palota maradványai, mely a hollandok 1908-as támadásánál szenvedte el sérüléseit. Felkeressük az Igazság Csarnokát (Kerta Gosa), mely tradicionális bíróságként funkcionált. Vacsora, szállás Balin.

 

15. nap: Bali – Labuan Bajo – Rinca sziget – Labuan Bajo


A reggeli után transzfer a repülőtérre és elrepülés Nyugat-Floresre, Labuan Bajoba. A reptérről transzfer a kikötőbe, behajózás, majd kb. 3-4 órás hajókázást követően a Komodo Nemzeti Park területén fekvő Rinca szigetén varánusz sárkánylesre indulunk, de a nap során természetesen más fajokkal is találkozhatunk, többek között hosszú farkú makikkal, vagy vízi bivalyokkal. Vacsora, szállás a hajó fedélzetén.

 

16. nap: Labuan Bajo – Komodo – Labuan Bajo


Reggeli után áthajózunk Komodora, mely a nemzeti park legnagyobb szigete. A park jelentőségét mutatja, hogy UNESCO 1991-ben a Világörökség részévé és bioszféra rezervátummá nyilvánította. Komodo szigetén gyalogos túrán próbáljuk ismét becserkészni a világ legnagyobb gyíkfajának példányait, a komodói sárkánygyíkokat. Délután a világ egyik legszebb öblében, a rózsaszín öbölben búvárkodhatunk. Késő délután érkezünk vissza Labuan Bajoba. Vacsora, szállás Labuan Bajoban.

 

17. nap: Labuan Bajo – Bali szigete


A reggeli után látogatást teszünk egy lenyűgöző sziklaképződményekkel tűzdelt barlangban, a Batu Cerminben, majd transzfer a repülőtérre, elrepülés Bali szigetére. Transzfer a szállodába. Vacsora, szállás Bali szigetén.

 

18. nap: Bali szigete


Reggeli a hotelben, szabad program, vásárlás, pihenés, fürdés. Vacsora, szállás Bali szigetén.

 

19. nap: Bali szigete …


Reggeli a szállodában, fürdés, pihenés, szabad program. Transzfer a repülőtérre és átszállással hazarepülés, étkezések és éjszakázás a gép fedélzetén.

 

20. nap: … Budapest


Menetrendtől függően megérkezés Budapestre.

 

Az út során érintett UNESCO Világörökségek:


 - Komodo Nemzeti Park (1991.)Szolgáltatások:

 - Repülőjegyek

 - BBP biztosítás

 - Közlekedés belső repülőjárattal autóbusszal, terepjáróval, hajóval, csónakkal

 - Elhelyezés: középkategóriájú szállodákban, vendégházban, 1 éjszaka hajón 2 ágyas

   fürdőszobás/zuhanyzós szobákban reggelikkel

 - Helyi idegenvezetők

 - Csoportkísérő idegenvezető indulástól érkezésig


Részvételi költség:

    Reptéri illetékek kb.: 99.000 Ft

    Sztornó biztosítás: 18.845 Ft (Az alap részvételi díj 1,4 %-a)

    Egyágyas felár: 189.800 Ft (Mentességről ld.: Akciók)

    Vízum kb.: 25 USD (Helyszínen fizetendő)

    Kilépési illetékek kb.: 20 USD (Helyszínen fizetendő)


A belépőket (nemzeti parkok, speciális engedélyek) és a programban feltüntetett étkezéseket (menü vacsorák) szolgáltatásaink nem tartalmazzák, ezek a helyszíni szolgáltatóknak fizetendők. Ára: kb. 390 USD +/- 5 %

Borravaló: ajánlott 4 USD/nap/fő

További tudnivalók:

Minimum létszám: 15 fő.

A fizetési feltételek az Általános Szerződési Feltételekben leírtaktól eltérnek!

Fontos! Az útlevélnek a visszaérkezéstől számított 6 hónapig érvényesnek kell lennie.

Az utat kisebb létszámmal is tudjuk indítani, de más áron és más szolgáltatásokkal.

A valutaárfolyam változások az árakat módosíthatják.Amennyiben regisztrált ügyfelünk, kérjük, hogy a foglalás elindítása előtt lépjen be.
Ha még nem regisztrált ügyfelünk, kérjük, regisztráljon, így egyszerűbbé válik a foglalás, valamint több előnyhöz is juthat. Nem regisztrált ügyfeleink is kérhetnek ajánlatot a kiválasztott út nevének és kódjának megadásával. Rendelkezésre állunk telefonon, emailben egyaránt, keressen bennünket!


Indulás Éj Ár Kalkuláció
2013-11-03 -tól 18 1.346.000 Ft/fő ( 2 ágyas szoba; Ft/fő ) árkalkuláció

A részvételi díjak tartalmazzák:

Utazás repülőgéppel, Szállás, Ellátás megadott szerint, Idegenvezető, Utasbiztosítás, Közlekedés, Transzfer, Egyéb leírás szerint

A részvételi díjak NEM tartalmazzák:

Repülőtéri illeték, Útlemondási biztosítás, Vízumdíj, Belépők, Kötelező borravaló a helyszínen


Belépés regisztrált ügyfelek részére


E-mail cím: Jelszó:

Amennyiben nem regisztrált ügyfelünk, itt regisztrálhat.


hotel kereső


Hotel neve:


legjobb árak

elérhetőségeink

Cím:
8900 Zalaegerszeg,
Dísz tér 7.

Telefon:
+36 92 533-435

Fax:
+36 92 533-436

Email:Skype Online - Bejelentkezve

hírlevél