Utazási ajánlat

Mesebeli India III. (214574)

  • India / Körutazás Indiában

  • Elhelyezés
    : Hotel ****
  • Ellátás: leírás szerint
  • Utazás: Repülő
India

MUMBAI (BOMBAY), RAJASTHAN, AZ ARANY HÁROMSZÖG, KHAJURAHO ÉS VARANASI

A Mesebeli India III. programunk igazából a közkedvelt II. program meghosszabbítása az Arany Háromszögtől keletre. Alegérdekesebb látnivalók errefelé egyrészt Khajuraho pompás templomai a világhírű erotikus szoborcsoportokkal, másrészt pediga Gangesz-parti Varanasi, a hindu vallás legszentebb helye.

Utazás: Menetrend szerinti repülőjáratokkal egyszeriátszállással (érkezés Mumbaiba, elutazás Delhiből). IndiábanMumbai és Udaipur, Khajuraho és Varanasi, Varanasi ésDelhi között repülőgéppel, egyébként légkondicionáltautóbusszal történik az utazás. Udaipurtól Jodhpurig kb. 6órás, Jodhpurtól Jaipurig kb. 9 órás, Jaipurból Agrába kb. 5órás, Agrából Orchhába kb. 7 órás, Orchhából Khajurahóbakb. 5 órás buszozás várható.

Figyelem: Indiában a turistabuszok sokkal jobbak atömegközlekedésre használt buszoknál, de számítsanak rá,hogy a színvonaluk elmarad a Fehérvár Travel autóbuszosutazásain megszokott járművekétől.

Szállás: 17 éjszaka 4 csillagos szállodákban, kétágyas,fürdőszobás szobákban. (Indiában a 4 csillagos szállodákEurópában inkább erős 3 csillagos szintnek felelnek meg.)

Ellátás: Félpanzió a 2. nap reggelijétől a 18. nap reggelijéig(17 büféreggeli, 16 büfévacsora). Természetesen arepülőgépen is szolgálnak fel a napszaknak megfelelőétkezést.

1. nap:Elutazás Budapestről egyszeri átszállással Mumbai (Bombay)nemzetközi repülőterére. Érkezés helyi idő szerint éjjel 1 órakörül (magyar idő szerint este 9 körül), transzfer a szállodába(2 éj).

2. nap: Mumbai (Bombay), Elephanta-szigetA közel húszmilliós Mumbai (az egykori Bombay) Indialegforgalmasabb kikötővárosa, az ország gazdaságiközpontja, a világ filmiparának legnagyobb centruma(Bollywood). A félnapos városnézés során látjuk a belvárosleghíresebb épületeit az India-kaputól a monumentálisViktória pályaudvarig, valamint látogatást teszünk India egyiklegjelentősebb múzeumában, a Prince of Wales Múzeumban.Délután hajókirándulás a közeli Elephanta-sziget több mint1000 éves barlangtemplomaihoz, melyek szobrászatiremekműveket őriznek (UNESCO világörökség).

3. nap: Mumbai (Bombay), UdaipurTranszfer Mumbai repülőterére, utazás Rajasthan tartománylegdélebbi részébe, Udaipur városába. Ismerkedés avárossal, majd transzfer a szállodába (2 éj).

4. nap: UdaipurA tavak városa, a hegyekkel körülvett Udaipur sokak szerintIndia legromantikusabb települése, nem véletlenül nevezik aKelet Velencéjének. Az egész napot itt töltjük, ismerkedünk aváros meseszép palotáival, templomaival, kertjeivel,szigeteivel. Megnézzük természetesen a város fő attrakcióját,a maharadzsa lenyűgöző városi palotaegyüttesét is.

5. nap: RanakpurIndulás északi irányba. Útközben megálló Ranakpurban, aholegy káprázatosan szép templomegyüttest nézünk meg (talána legszebb dzsain templom Indiában). A 29 teremmennyezetét összesen 1444 márványból faragott oszloptartja, melyek között nincs két egyforma, egyik szebb, mint amásik.Továbbutazás a Nagy Indiai Sivatag szélén fekvő Jodhpurba,Rajasthan tartomány második legnagyobb városába, szállás(2 éj).

6. nap: Jodhpur, Mandore, indiai estFélnapos városnézés a „kék városban”, Jodhpurban. Aprogram során látjuk a város több pompás épületét, például a348 helyiségből álló Umaid Bhawan palotát vagy a JaswantThada csodálatos fehér márvány mauzóleumot. Avárosnézés fénypontját a város fölé magasodó,monumentális Mehrangarh várkastély pazar termeinekmegtekintése jelenti.Délután kirándulás egy évszázadokkal ezelőtt elhagyottfővárosba, Mandoréba. A romok és az egykori uralkodókmauzóleumai most egy nagyon szép kertben állnak.Vacsora után indiai est a szállodában: rövid ízelítőt kapnakutasaink a tradicionális indiai táncokból, valamint indiaizenekar szórakoztatja az érdeklődőket.

7. nap: PushkarUtazás Jaipur irányába. Útközben egy kis kitérőt teszünk a„400 templom városába”, Pushkarba, mely egy bájos tópartján található. A város különleges nevezetessége aBrahma-templom, hiszen a hinduizmus főistenének csaknagyon kevés templomot szenteltek egész Indiában.Szállás Jaipurban (2 éj).

8. nap: Amber-erődpalota, JaipurElőször néhány Jaipur körüli látnivalóval ismerkedünk.Amberben azt a hatalmas XVI. századi erődpalotát nézzükmeg, amely a maharadzsa székhelye volt, mielőtt megépült ajaipuri városi palota. A kívülről talán kevésbé látványoserődkomplexum belül rengeteg kincset rejt, valóságosparadicsoma a művészetek kedvelőinek. A részvételi díjtartalmazza a feljutást az erődhöz dzsipekkel, de valószínűleglesz lehetőség a bejáratot elefántháton is megközelíteni.Ennek felára kb. 10 USD/fő.Ezt követően fotószünetet tartunk a romantikus Jal Mahalnál(a festői tavi kastély szinte úszik a Man Sagar-tó vizén), majda Gaitort tekintjük meg (művészi uralkodói síremlékek).Délután Jaipurban, a híres „rózsaszínű városban” megnézzüka maharadzsa elbűvölő városi palotaegyüttesét, valamint arégi India fejlett csillagászati ismereteit bizonyító ősiobszervatóriumot (Jantar Mantar). Természetesen abazárlátogatás sem maradhat ki a programból.

9. nap: Jaipur, Fatehpur SikriA délelőtt egy részét még Jaipurban töltjük: fotószünet aSzelek palotájánál, majd az autóbuszból megcsodáljuk afalakkal körülvett óváros jellegzetes rózsaszínű házsorait, avároskapukat és fotószünetet tartunk a különleges, indoszaracénstílusban épült Albert Hallnál.Ezután búcsú Jaipurtól, utazás Agra irányába. Az 1570-esévekben Akbar császár egy Sikri nevű falu mellett építtette felpompás uralkodói rezidenciáját. Néhány év múlva a császárelköltözött, a palotaegyüttest többé nem használták. FatehpurSikri ettől függetlenül lenyűgőző, több mint 400 év után isnagyszerű állapotban van. Az egykori uralkodói székhely és amellette lévő impozáns mecset megtekintése utántovábbutazás Agrába, szállás (2 éj).

10. nap: Sikandra, AgraEgész napos program Agrában és környékén. Először aszomszédos Sikandrában megtekintjük Nagy Akbar császárimpozáns mauzóleumát, majd a hatalmas Agrai erődmeglátogatása következik. Benne található Akbar császárgyönyörű palotakomplexuma. Ezután a mogul építészetgyöngyszemét, Itimád-ud-Dauláh síremlékét nézzük meg(„márvány ékszerdoboznak” is szokták nevezni).A délutáni program fő attrakcióját a Taj Mahal megtekintésejelenti. A lenyűgöző méretű, fehér márványból készültépítmény szépségét nem lehet leírni, látni kell. Nemvéletlenül választották be néhány éve a mostani világ 7csodája közé.

11. nap: GwaliorUtazás egy ősi, történelmi hangulatú városba, Gwaliorba.Gwalior fő nevezetessége a hegyre épült, rendkívül látványosközépkori erődkomplexum. Az erőd masszív falai egészenkülönleges templomokat és palotákat őriznek. Azerődkomplexum megtekintése után megnézzük a fényűző JaiVilas palotát is, majd indulunk tovább déli-délkeleti irányba.Szállás Orchhában (1 éj).

12. nap: Orchha, KhajurahoA délelőtt nagyobbik részét Orchhában töltjük. Az egykorikirályi székhely kissé kiesik a fő turista útvonalakból, ezértaztán az utazók itt még egy kis darab eredeti Indiávaltalálkozhatnak. Séta az ősi uralkodói paloták, templomok ésromok között. Látogatás a pompás Jahangir Mahalpalotaegyüttesben és a gyönyörű Lakshmi Narayantemplomban.Ezt követően utazás kelet felé, Khajurahóba. Ebben az istenháta mögötti faluban található az az 1000 évesépületegyüttes, mely az indiai templomépítészet csúcsátjelenti. Valaha több mint 80 templom volt ebben az ősivárosban, melyek a település XIII. századi hanyatlása után700 évig voltak elrejtve egy sűrű erdőben. Az angolokfedezték fel újra ezt a csodát a XIX. században. A templomokkülönlegességét a számtalan szobordísz adja, melyekisteneket, istennőket, harcosokat, táncosokat ábrázolnak, dea világhírnevet az erotikus jeleneteket ábrázoló szobroknakköszönhetik.Megérkezés után a templomok keleti csoportját nézzük meg,majd elfoglaljuk a szállodai szobáinkat (2 éj).

13. nap: Panna Tigris Nemzeti Park, Khajuraho – nyugatitemplomok, Khajuraho – falusi életKora reggel terepjárókkal kirándulás a közeli Panna TigrisNemzeti Parkban, ahol a tigriseken kívül más vadak is élnek(pl. párducok, hiénák, növényevő patások, hüllők, különlegesmadarak stb.).Ezután reggeli és pihenő a szállodában, majd a kora délutániórákban a khajurahói templomok nyugati csoportját nézzükmeg. Itt található a 31 méter magas Kandariya Mahadevatemplom, melyet a legszebbnek tartanak Khajurahóban.A nap hátralévő részében terepjárókkal bejárjuk Khajurahofalut, és így utasaink betekintést nyerhetnek az indiai falusiéletbe.

14. nap: VaranasiKéső délelőtt transzfer Khajuraho repülőterére, utazásVaranasiba, a világ egyik legősibb városába. A Gangesz-partimetropolisz a hinduk legszentebb városa, hasonló szerepevan számukra, mint Mekkának a muszlimok esetében.Érdekes a sikátoros óváros, a számtalan templom, de a főlátnivalót a Gangesz partjára ezrével érkező zarándokok ésaz általuk végzett szertartások jelentik.A kora esti órákban már részt veszünk egy csónakázáson,hihetetlen látvány lesz az Aarti, az esti tűzszertartás. SzállásVaranasiban (2 éj).

15. nap: Varanasi, SarnathKorai ébresztő, majd a varanasi programunk csúcspontjakövetkezik: csónakázás napkeltekor a Gangeszen a ghatok(lépcsősorok) mentén, ahol megfigyelhetjük a zarándokokreggeli tevékenységét. Délelőtt visszatérünk a szállodába, areggeli után egy kis pihenő következik.A nap további részében Varanasi egyéb látnivalóivalismerkedünk (hindu templomok, egyetem, híres selyemgyárstb.), valamint egy kirándulást teszünk a közeli Sarnathba,egy másik világvallás szent helyére. A hagyomány szerintBuddha a megvilágosodása után itt tartotta első prédikációjáttöbb mint 2500 évvel ezelőtt (romkert, sztúpák, buddhistatemplomok, érdekes múzeum).

16. nap: DelhiDél körül transzfer Varanasi repülőterére, utazás Delhibe. Akéső délutáni órákban elkezdjük az ismerkedést a várossal(India-kapu, Parlament, Elnöki Palota stb.). Szállás Delhiben(2 éj).

17. nap: DelhiEgész napos városnézés India fővárosában, melynek soránmind Ódelhi, mind Újdelhi legfontosabb nevezetességeit látnifogjuk. A főbb attrakciók a következők: a hatalmas Vöröserőd, a Jama Masjid (India legnagyobb mecsete), Raj Ghat(Ghandhi emlékműve), a Lakshmi Narayan-templom (azegyik legszebb hindu templom) és a Qutab Minar komplexum(a XII. századi 72 méter magas győzelmi toronnyal).Napközben ellátogatunk Delhi egyik legkülönlegesebbépítményéhez, a Sydney-i Operaházra emlékeztető,lótuszvirág formájú Bahai-templomhoz is.

18. nap:Kora reggel transzfer a repülőtérre, délelőtt elutazás Indiából.Érkezés Budapestre a késő délutáni órákban.A reptéri illeték 2013 augusztusában kb. 135.500 Ft, de ez azösszeg az indulásig változhat.

A részvételi díj tartalmazza a repülőjegyeket (beleértve a 3indiai belső járatot is), a 17 éjszakai szállást félpanzióval (afenti leírás szerint), a transzfereket, a helyi autóbuszosközlekedést, az útlemondási biztosítást, a Fehérvár Travelidegenvezetőjét a budapesti indulástól a budapesti érkezésig,a helyi idegenvezetéseket és a felsorolt programokat(beleértve az indiai estet is, valamint a Panna Nemzeti Parkbelépődíját), de nem tartalmazza az egyéb belépődíjakat(kb. 100 USD).

A helyszínen borravalót illik adni a gépkocsivezetőknek és ahelyi idegenvezetőknek. Utasonként összesen kb. 45 dollárrakell számítani.

Egyágyas felár: 195.000 Ft

Betegség-, baleset- és poggyászbiztosítás: 430 Ft/nap

Vízumdíj: kb. 16.000 FtAmennyiben regisztrált ügyfelünk, kérjük, hogy a foglalás elindítása előtt lépjen be.
Ha még nem regisztrált ügyfelünk, kérjük, regisztráljon, így egyszerűbbé válik a foglalás, valamint több előnyhöz is juthat. Nem regisztrált ügyfeleink is kérhetnek ajánlatot a kiválasztott út nevének és kódjának megadásával. Rendelkezésre állunk telefonon, emailben egyaránt, keressen bennünket!


Indulás Éj Ár Kalkuláció
2014-01-27 -tól 17 519.000 Ft/fő ( 2 ágyas szoba; Ft/fő ) árkalkuláció
2014-02-24 -tól 17 535.000 Ft/fő ( 2 ágyas szoba; Ft/fő ) árkalkuláció

A részvételi díjak tartalmazzák:

Utazás repülőgéppel, Transzfer, Szállás, Ellátás megadott szerint, Idegenvezető, Útlemondási biztosítás

A részvételi díjak NEM tartalmazzák:

Repülőtéri illeték, Kötelező borravaló a helyszínen, Vízumdíj, Utasbiztosítás


Belépés regisztrált ügyfelek részére


E-mail cím: Jelszó:

Amennyiben nem regisztrált ügyfelünk, itt regisztrálhat.


hotel kereső


Hotel neve:


legjobb árak

elérhetőségeink

Cím:
8900 Zalaegerszeg,
Dísz tér 7.

Telefon:
+36 92 533-435

Fax:
+36 92 533-436

Email:Skype Online - Bejelentkezve

hírlevél