Utazási ajánlat

Királyi Városok *** (207607)

  • Marokkó / Körutazás Marokkóban

  • Elhelyezés
    : Hotel ***
  • Ellátás: Félpanzió
  • Utazás: Repülő
Marokkó

Királyi Városok ***

Ízlelje meg Marokkó ősi világát, fedezze fel egyetlen varázslatos körutazás alkalmával az
ország legfontosabb látnivalóit!
1. nap: Budapest-Casablanca
Elutazás Budapestről egyszeri európai átszállással Casablancába. Érkezés általában a késő éjszakai órákban, transzfer a szállodába. Szállás Casablancában.
2. nap: Casablanca-Rabat
Reggeli a szállodában, majd elutazás a Kiralyság elegáns fővárosába, Rabatba. E virágzó és rendezett város látnivalói között szerepel az Oudayas-i Kasbah, a Hassan torony háttérben a hihetetlen kék óceánnal, továbbá az V. Mohamed mauzóleum, a királyi palota és az azt körülvevő tér, a Mechouar. Szállás és vacsora Rabatban.
3. nap: Rabat-Meknes
Ezen a napon Marokkó új arcát ismerhetjük meg. Reggeli után látogatást teszünk az elbűvölő, római alapítású Volubilisbe. Miközben a római építészet remekeiben, és az egykori villák szép fényű mozaikjaiban gyönyörködünk, a távolban láthatjuk a pihenő tevéhez hasonlító festői elhelyezkedésű Szent Várost, az iszlám atyja, az I. Idriss által alapított Moulay Idrisst, (a városalapító tiszteletére itt felépített mauzóleumhoz évente több tízezer hívő zarándokol el). Továbbutazás Meknesbe, ahol a "marokkói Versailles" megtekintésével kezdjük a délutánt. A várost Moulay Ismail, XIV. Lajos kortársa alapította a XVII. század végén. Meknest negyven kilométer hosszú, háromszoros városfal öleli körül, aminek egyik oldalán a Medina (óváros) és a Bab El Mansour (Marokkó legszebb kapuja), a másik oldalán pedig a modern városrész található. A monumentális kapuk és a piacok még emlékeztetnek a város fénykorára. A letűnt szultáni palota romjai azonban az idő múlására figyelmeztetnek, mely lassan elmosta Meknes jelentőségét és Rabatot részesítette előnyben. A városalapító mauzóleumának megtekintése után utazás a szállásra. Vacsora és szállás Meknesben.
4. nap: Meknes-Fes
Utazás Meknesből Fesbe. Egész napos városnézéssel indul Fesben, a legősibb királyi városban, Marokkó vallási és kulturális központjában. A program a IX-XIV. században épült Medina, a benne található Bou Inania Medersa (Korán-iskola), emellett a világhírű Karaouine mecset környékének, Ízlelje meg Marokkó ősi világát, fedezze fel egyetlen varázslatos körutazás alkalmával az ország legfontosabb látnivalóit! Királyi városok körút Nejjarine szökőkútnak, II. Idriss, a város alapítójának mauzóleumának, valamint a bőrcserzők, és szőnyegszövők negyedének megtekintését foglalja magába. Délután látogatás a XIV. századi, jelenleg is működő, különlegesen cizellált főbejáratú királyi palotához, majd a mellette elterülő Mellah zsidó negyed megtekintése következik, ezután ismerkedés a város szélén lévő fazekas negyed mestereinek munkáival. A városnézés után visszatérés a szállodába. Vacsora, szállás Fesben.
5. nap: Fes-Beni Mellal-Marrakesh
Reggeli után, a történelmi Marrakesh felé indul a körutazás. A festői út során áthaladunk Ifranon, a Közép-Atlasz cédruserdejében elterülő üdülő- és síparadicsomon. Délben rövid pihenőt tartunk Beni-Mellalban, Marokkó egyik legjelentősebb olíva feldolgozó régiójának fővárosában, ahol egy tipikus mezőgazdasági város nyüzsgését figyelhetjük meg. Folytatjuk utunkat Marrakesh felé. Az út kies, vörös vidéken vezet keresztül, amely gyönyörűen harmonizál az ég tiszta kékjével és a pálmaligetek örökzöldjével. Szállás és vacsora Marrakeshben.
6. nap: Marrakesh
Reggeli után Marrakesh, a ",Dél gyöngyének" megtekintése. A vörös várost a XI. században alapították az Almoravidák. Ez a dinasztia csodálatos palotákat és kerteket hagyott Marrakeshre. A program első fele a Szadida sírok, a Bahia palota, a Menara kert és a Koutoubia mecset (kívülről, vallási okok miatt) megtekintéséből áll. A nap további részében megismerkedünk a szukok varázslatos keleti világával, majd a híres Jemma El Fna téren, a mesemondók, kígyóbűvölők, tűznyelők, akrobaták és utcai pecsenyesütők forgatagának, és a tér Ezeregyéjszaka meséibe illő nyüzsgésének felfedezésére nyílik lehetőség.
Szállás és vacsora Marrakeshben. Fakultatív programlehetőség: "Fantáziaest", Chez Ali.
7. nap: Marrakesh-Casablanca:
Reggeli a szállodában. Fakultatív programlehetőség: "Kirándulás Ourika-völgyébe". Az esti órákban továbbutazás Casablanca irányába. Vacsora és szállás Casablancában.
8. nap: Casablanca-Budapest
Reggeli után Casablanca metropoliszába teszünk látogatást. A filmek világából ismert városban megtekintjük: az Anfra villanegyedet az Atlanti-óceán partján, a II. Hassan mecsetet kívülről (vallási okok miatt), mely a világ harmadik legnagyobb mecsete. Városnézésünk során eljutunk a királyi palota körzetébe, érintjük az Arab Liga parkját, valamint a V. Mohamed teret és az Egyesült Nemzetek terét, ahol a névadó "Fehér Házat" az egykori kormányzósági épületeket láthatjuk. Esti órákban transzfer a casablancai repülőtérre, hazautazás Budapestre menetrendszerinti járattal, egyszeri európai átszállással. Hazaérkezés másnap, a 9. napon.

Fekvés:

Szobák:

Ellátás: A félpanziós ellátás napi két főétkezést tartalmaz. Ez általában reggelit és vacsorát jelent, de egyes szállodák, amennyiben ezt jelölik, eltérhetnek úgy, hogy reggelit és ebédet biztosítanak.
A reggeli többnyire reggel 7 és 10 óra között, a vacsora pedig este 7 és 9 óra között fogyasztható el.
A fenti általános ismérvektől a szállodák esetenként, például rendezvények miatt eltérhetnek.

Étkezés:

Szolgáltatások:

Sport szolgáltatások:

Gyermek kedvezmény:A részvételi díj tartalmazza:
Szállás: a körút során középkategóriás, a helyi besorolásnak megfelelő 3 *-os vagy 4 *-os szállodákban, választás szerint.
Ellátás: félpanzió, a programban feltüntetettek szerint.
Utazás: menetrendszerinti járattal Budapest-Casablanca-Budapest útvonalon, egyszeri európai átszállással.
Transzferek, városnézés: légkondicionált autóbusszal, magyar nyelvű idegenvezetővel.
Minimális utaslétszám: 20 fő
A részvételi díjon felül a helyszínen fizetendő: belépődíjak és egyéb költségek: 25 euró/fő. Helyszínen fizetendő borravaló 15 euró/fő.

Az üzemanyag pótdíj mértéke változhat!

A programváltoztatás jogát fenntartjuk, illetve a légitársaság fenntartja a repülőtéri illeték változtatásának a jogát!Amennyiben regisztrált ügyfelünk, kérjük, hogy a foglalás elindítása előtt lépjen be.
Ha még nem regisztrált ügyfelünk, kérjük, regisztráljon, így egyszerűbbé válik a foglalás, valamint több előnyhöz is juthat. Nem regisztrált ügyfeleink is kérhetnek ajánlatot a kiválasztott út nevének és kódjának megadásával. Rendelkezésre állunk telefonon, emailben egyaránt, keressen bennünket!


Indulás Éj Ár Kalkuláció
2013-12-27 -tól !! AKCIÓS !! 7 209.990 Ft/fő ( 2 ágyas szoba, 2 felnőtt; Ft/fő, 2F, félpanzió ) árkalkuláció
2013-12-27 -tól !! AKCIÓS !! 7 209.990 Ft/fő ( 2 ágyas szoba, 3 felnőtt; Ft/fő, 3F, félpanzió ) árkalkuláció

A részvételi díjak tartalmazzák:

Utazás repülőgéppel, Szállás, Ellátás megadott szerint, Telepített magyar nyelvű képviselet

A részvételi díjak NEM tartalmazzák:

Repülőtéri illeték, Transzfer, Utasbiztosítás, Útlemondási biztosítás, Fakultatív programok


Belépés regisztrált ügyfelek részére


E-mail cím: Jelszó:

Amennyiben nem regisztrált ügyfelünk, itt regisztrálhat.


hotel kereső


Hotel neve:


legjobb árak

elérhetőségeink

Cím:
8900 Zalaegerszeg,
Dísz tér 7.

Telefon:
+36 92 533-435

Fax:
+36 92 533-436

Email:Skype Online - Bejelentkezve

hírlevél