Utazási ajánlat

Great Ocean Road - Melbourne - Adelaide (212428)

  • Ausztrália /

  • Elhelyezés
    : Program szerint
  • Ellátás: Ellátás nélkül
  • Utazás: Fly & Drive

Vegye sorra egy autós körutazás alatt a híres útvonal összes látványosságát Melbourne és Adelaide között.

Ellátás: Ellátás nélkül

Utazás: Egyénileg

1. nap :

MELBOURNE - BALLARAT (115 km)


Vegye fel bérelt autóját és menjen Ballaratba.

Ballarat a Victorian Central Highlands legfőbb központja. A várost az Eureka Stockade lázadás tette híressé 1854-ben, amikor az aranybányászok fellázadtak a helyi angol fennhatóság ellen. Az Eureka Stockade Memorial a Stawell és Eureka utca sarkán található, miközben az eseményről készült kiállítás az  Eureka utcában található. Ballarat környékén 1851-ben találtak aranyat először, és itt találták eddig a világ második legnagyobb aranyrögét is, amely 68,956 grammot nyomott. Ezt a rögöt 1858-ban találták meg Bakey Hill-en. Ballarat környékén számos látnivaló van, közülük a legnagyobb a Sovereign Hill, egy tematikus park, ahol újraéled az aranyláz időszaka. A személyzet a korszaknak megfelelő ruhát visel, és korhű raktárak és bankok között lehet sétálni. A tematikus park a régi Sovereign Hill Quarts Mining Site területén található. További látnivalók a Gold Museum és a Ballarat Fine Art Gallery.

2. nap :

BALLARAT - APOLLO BAY (200 km)


Induljon el Ballarat-ból és utazzon Geelong-on át a partmenti üdülővárosba, Torquay-ba. Itt hajtson fel a Great Ocean Road-ra. Röviddel Torquay után tegyen egy rövid kitérőt Bells Beach-be, Ausztrália vezető szörfparadicsomába, ahol rendszeresen kerülnek megrendezésre nemzetközi versenyek. Végül haladjon el Anglesea és Lorne üdülővárosai mellett, amíg megérkezik Apollo Bay-be.

Great Ocean Road - A Great Ocean Road nem csak Ausztrália, de a világ leglátványosabb útvonalai közé tartozik. Az út szinte végig az óceán mellett halad, ennek köszönhetően pedig csodás, az óceánra és az Otway-hegység vonulataira nyíló kilátásban lehet gyönyörködni.

Torquay egy hosszú, aranyhomokos tengerparttal, és szuper hullámokkal rendelkező szörfparadicsom. Bells Beach világhírű szörfdesztináció, ahol nemzeti és nemzetközi megmérettetéseket rendeznek.

Apollo Bay egy nagyon szép környezetben fekvő halászkikötő, amely néhány szuper stranddal rendelkezik. A város tökéletesen alkalmas Otway-hegyvonulatainak esőerdejének és az Otway Nemzeti Park felfedezésére. A kifutó dombok Cape Otway közelében elérik a tengert, amelyet Matthew Flinders felfedező úgy emlegetett, mint a 'félelmetes part'. Itt áll a világítótorony is, amely egy 100 méter magas szikláról tekint le vízre. A városban két múzeum van. A Bass Strait Shell Museum a világ minden tájáról származó kagylóival, és a közelben történt hajótörések történeteivel várja az érdeklődőket, míg a Historical Museum több ezer képen mutatja be a régió hajózási történetét. Egy meredek, keskeny út megy a várostól keletre, amely felvezet a Mariners-kilátóhoz.

3. nap :

APOLLO BAY - PORT FAIRY (190 km)


Induljon el Apollo Bay-ből és a Great Ocean Road mentén haladva menjen Port Fairy-be. Útközben érintse Port Campbell, Peterborough és Warrnambool városát. Egy másfél órás kerülővel még az Otway Nemzeti Parkot és Cape Otway-t is meglátogathatja.

Port Campbell, egy kis halászfalú, a Great Ocean Road fő látványosságaihoz közel helyezkedik el. Az 1800-1900-as években az Angliába és a visszavezető út legkegyetlenebb szakaszaként tartották számon Ausztrália déli partvidékét. Számos hajót ért utol a végzete azon a partszakaszon, ami napjainkban a Campbell Nemzeti Park részét képezi. A leghíresebb a Loch Ard katasztrófája, amely 1878-ban szenvedett hajótörést, és 52 ember életét követelte. A Loch Ard Gorge a Princetown-ból Campbell-be vezető szakasz mellett található számos másik nevezetes sziget, a Blow Hole, a Mutton Bird Island és az Elephant Rock mellett. A London Bridge, amely szintén egy érdekes sziklaboltív volt, 1990-ben omlott össze az ott álló turisták szeme láttára. Azóta két különálló szikla látható a vízben. Kétség kívül a Victorian partszakasz a leglátványosabb mind közül, és annak is a legtöbbet fényképezett része, a Tizenkét apostol. A vízben álló hatalmas sziklákat a víz folyamatosan rombolja, és ennek is köszönhető, hogy most már csak nyolc emelkedik a víz szintje fölé.

Warrnambool, az eredetileg bálna- és fókavadászatból élő kikötő 22.000 lakosát ma a turizmus és számos más ipara tartja el. A város nagyszerű strandokkal és számos történelmi látványossággal rendelkezik. A hely érdekessége a Flagstaff Hill Maritime Village-ben található kiállítás, ahol a Loch Ard és a Schomberg hajóról származó emlékeket is láthatunk.

Minden évben május és április között a déli simabálnák a sarkkörről azért érkeznek ide, hogy életet adjanak borjaiknak. A partszakasz neve, ahol az eseményt még egy szikláról is lehet nézni, Logans Beach Whale Nursery.

Port Fairy egy kellemes halász és üdülőváros a Moyne-folyó torkolatánál. A város Vikctoria legidősebb települései közé tartozik, ugyanis a 19. század elején már fóka- és bálnavadászok lakták a területet. A városban megéri jól körülnézni, mivel 50 épületet is felvettek a National Trust listára.

4. nap :

PORT FAIRY - MT . GAMBIER (195 km)


Induljon el Port Fairy városából és tartson Portland-be, majd északra Heywood felé. Végül Darmooron át menjen Mt. Gambier-be.
Alternatív útvonal: Portland után menjen át a Mt. Richmond Nemzeti Parkon, a Discovery Bay Coastal Parkon, át a Bung Bung-tavon Nelsonba. Nelson-ban megnézheti a Margaret Rose barlangokat, majd folytassa útját Mt. Gambier-be.

Portland - A várost egy évvel korábban alapították, mint Port Fairy-t, 1834-ben. Ez a nyüzsgő mélyvízi kikötő Victoria legidősebb állandó települése. Délnyugat felé Cape Nelson csodálatos tengeri tájképe, blowhole sziklák és Cape Bridgewater megkövesedett erdejei tárulnak a látogatók elé.

Mt. Gambier Adelaide-től délkeletre található, a kialudt vulkán lejtőin. Mt. Gambier két híres látványossággal büszkélkedhet, a Kék-tóval és a Barlanggal a város központjában. A tó egyik híres tulajdonsága, hogy megváltoztatja színét. A télen szürke tó novemberben élénk kékké változik, és ez így is marad egészen késő márciusig. Szépsége mellett a tó fontos forrása a környék vízellátásának.

5. nap :

MT. GAMBIER - ROBE (137 km)


Induljon el Mt. Gambier-ből, és tartson Millicent-be, ahonnan Beachporton keresztül menjen Robe városába.

Millicent Mt. Gambier-től nyugatra 40 km-re található. Millicent az előző évszázad elején vidéki központ volt, de az ananászültetvények fejlődésének, a fűrészmalmának és két papírgyárának köszönhetően hatalmas változások mentek végbe a városon, és a lakosság is jelentősen növekedett. A Tantanoola-barlangok Millicent-től 19 km-re keletre találhatóak, a Tantanoola Caves Conservation Parkban. A barlangok belsejében nincsenek lépcsők, így a gyalogút kerekesszékkel is könnyen megközelíthető. Amikor ellátogat a barlangba, álljon meg a Tantanoola Hotelnél, és kérdezzen meg valakit a városban a Tantanoola Tigris legendájáról, amely kétségtelenül a környéken kóborolt az 1800-as évek végén.

Beachport Millicent-től 35 km-re nyugatra található, és először bálnavadászok lakták az 1830-as évektől. Napjainkban egy csendes tengerparti város, amely a hal és homár halászatban érdekelt. A helyi turista információs irodában részletes információkat kap az elérhető panorámautakról és a város nevezetességeiről.

Robe Beachport-tól 50 km-re van, és az ide vezető út keresztül megy a George, a St. Clair és az Eliza tavakon. Robe kikötője 1847-ben jött létre és fokozatosan egyre nagyobbá nőtte ki magát, amit annak köszönhet, hogy rengeteg lovat és gyapjút exportáltak innen. A Robe Historical Center-ben található turista információs iroda a könyvtár épületében van. Itt felvilágosítást adnak a legfontosabb múzeumokról, történelmi épületekről, és az elérhető kirándulásokról a Little Dip Conservation Park-ban.

6. nap :

ROBE - VICTOR HARBOR (350 km)


Hagyja el Robe városát induljon újból útnak. A mai útvonal a következő: Kingston, Murray Bridge, Callington, Strathalbyn, Goolwa, Port Elliot és végül Victor Harbor.

Kingston egy vízparti üdülő- és halászváros. Ez "Lobster Country" kezdete, ami megmagyarázza a város bejáratánál látható "Big Lobster-t". A halászat erre nagyon népszerű, és biztonságban lehet fürdőzni a közeli Wyomi és Pinks strandokon. Az 1860-as években felépített, majd a 70-es években újból felállított Cape Jaffa világítótorony a National Trust listáján szerepel. Ezen kívül Kingstone bővelkedik a szép régi házakban, mint a Posta épülete, a Colonial Tea Rooms, a Galéria, a Court House és az eredeti  Gaol fegyház.

Murray Bridge egy fontos vidéki fólyóparti város, emellett pedig egy népszerű turista desztináció. Az első hidat 1879-ben építették és 1886-ban már vasút is ment át rajta. 1906-ban a környékbeli mocsarakat lecsapolták, és öntözéses rendszer kialakításával lehetővé tették a sertés, szarvasmarha tenyésztést és gyümölcsök, zöldségek termesztését.

Strathalbyn egy csendes város az Angas-folyó mentén a Fleurieu-félszigeten. A réz elsődleges szerepet játszott a város életében, mivel 1848-1914 között a fémet nem csak bányászták a környéken, hanem olvasztották is. Strathalbyn-t örökség városnak nyílvánították, mivel több mint 30 szőlőspincéje is örökségi épületnek számít. Ezen kívül számos étterem, elbűvölő kézműves, antik és ajándékboltot találunk a városban.

Goolwa a Murray-foyó torkolatához közel helyezkedik el, ahol a gát keresztezi a Goolwa-folyót, amely annak a mesterséges gátsorozatnak a része, amely elválasztja a sós tengervizet az Alexandrina-tó hatalmas édesvízkészletétől és a folyótól magától. Coorong Nemzeti Parkban van Ausztrália egyik legnagyobb területe, ahol vízimadarak költenek. Goolwa városából számos hajós kiránduláson lehet részt venni, amelyek a tórendszer egyes részeit járják be.

Victor Harbor egy nagyon kellemes partmenti üdülőhely, és Horseshoe Bay legnagyobb üdülővárosa. Mivel korábban ez a város is a bálnavadászatból élt meg, korai történelmének emlékeit a Whalers Haven Colony Museumban mutatják be. Egy régi lóvasút fut ki a Granite Island-re, amely kiskengurú kolóniák és kék pingvinek otthonául szolgál. A déli partvidék egyik legismertebb nevezetessége a Rosetta Bluff. Ez egy természetes sziklaképződmény, amely uralja a város látképét.

7. nap :

VICTOR HARBOR - ADELAIDE (80 km)


Victor Harbor-ból menjen McLaren és Hahndorf városán át, és még mielőtt Adelaide-be menne, javasoljuk, hogy menjen el Mt. Lofty-ra, ahol az Adelaide-re nyíló csodás kilátásban gyönyörködhet.

McLaren Vale az otthona a híres Hardy és Seaview borászatoknak. McLaren Vale Fleurieu-félsziget szívében, Lofty-hegység vonulatainak lábánál helyezkedik el. A szőlőskertek között elszórtan oliva, mandula, avokádó, és bogyós gyümölcskerteket lehet felfedezni. A mandula termékek széles választékán kívül még több, mint ötven borászatáról híres a város.

Hahndorf egy történelmi német falu, amely a csodás Adelaide-dombokon helyezkedik el. Ez a legidősebb német település Ausztráliában, amely még mindig létezik. Hahndorfot ötvenkét betelepülő német alapította 1839-ben. Több mint tíz épület része a National Estate-nek, amiben benne van a Hahndorf Old Mill, amely most egy hotel és étterem. A város művészeti, kézművesboltokkal, európai típusú pékségekkel, és német fűszer és kolbászboltokkal büszkélkedhet.

Végül adja le bérelt autóját.A körutazások részvételi díja tartalmazza

-autóbérlést
-6 éjszaka szállást

A körutazások részvételi díja nem tartalmazza

-nemzetközi repülőjegyet.
-repülőtéri illetékeket
-baleset-, betegség, poggyászbiztosítást
-útlemondási biztosítástAmennyiben regisztrált ügyfelünk, kérjük, hogy a foglalás elindítása előtt lépjen be.
Ha még nem regisztrált ügyfelünk, kérjük, regisztráljon, így egyszerűbbé válik a foglalás, valamint több előnyhöz is juthat. Nem regisztrált ügyfeleink is kérhetnek ajánlatot a kiválasztott út nevének és kódjának megadásával. Rendelkezésre állunk telefonon, emailben egyaránt, keressen bennünket!


Indulás Éj Ár Kalkuláció
2013-04-01 -tól 5 185.706 Ft/fő ( 2 ágyas standard szoba; Ft/fő-től ) árkalkuláció

A részvételi díjak tartalmazzák:

Szállás

A részvételi díjak NEM tartalmazzák:

Utazás repülőgéppel, Repülőtéri illeték, Transzfer, Ellátás megadott szerint


Belépés regisztrált ügyfelek részére


E-mail cím: Jelszó:

Amennyiben nem regisztrált ügyfelünk, itt regisztrálhat.


hotel kereső


Hotel neve:


legjobb árak

elérhetőségeink

Cím:
8900 Zalaegerszeg,
Dísz tér 7.

Telefon:
+36 92 533-435

Fax:
+36 92 533-436

Email:Skype Online - Bejelentkezve

hírlevél