Utazási ajánlat

Francia Riviera (154059)

  • Franciaország / Cannes

  • Elhelyezés
    : Hotel ***
  • Ellátás: Reggeli
  • Utazás: Busz
Franciaország

 

1. nap: Budapest - Ligúr tengerpart
Elutazás Budapestről a kora reggeli órákban. Folyamatos utazás rövid pihenőkkel az olasz tengerparton található szállásunkra. Érkezés a szállodába az esti órákban.

2. nap: San Remo - Eze Village - Vallauris
Reggeli után a ligúr tengerpart egyik legszebb kisvárosában teszünk egy sétát. San Remo városát a Virágok városának is nevezik, az egykori kis halászfalu ma a ligúr part egyik legelegánsabb üdülővárosa. A dalfesztiválról is világhírű város a Capo Nero és a Capo Verde közötti széles öböl partján terül el. Hangulatos óvárosát "La Pigna" sikátorok, apró kis terek teszik jellegzetessé. Folytatjuk utunkat a Francia Riviérára. Látogatás a Côte d’Azur egyik legbájosabb kisvárosában ahol egy parfümgyárat is felkeresünk. Belvárosi séta a sziklatetőre épült Eze Village középkori hangulatú kisvárosban. A 429 m magasan fekvő Jardin Exotique pálmafákkal, szobrokkal díszített kertjéből gyönyörű kilátásban lehet részünk. Utazás Vallauris-ba. Ez a kis település a kerámia hazája, ahol nem csak válogatni lehet a gyönyörű képzőművészeti alkotások között, de a készítő műhelyekbe is betekintést nyerhetünk. Agyagban gazdag földjeit már a rómaiak is hatékonyan kiaknázták amfórák készítéséhez. 1959-ben a vallauris-i vár kápolnájában talált otthonra Picasso: A Háború és A Béke című monumentális alkotása. Utazás a Cannes városának közelében található szállásra. (www.mediathel.com)

3. nap: Nizza - Cap Ferrat
Mai programunkat Nizza városában kezdjük (Promenade des Anglais, orosz negyed, római negyed, óváros), majd kora délután a francia riviéra egy rejtett kis gyöngyszemét fedezhetjük fel. St Jean-Cap-Ferrat. Földközi-tengerbe nyúló gyönyörű fekvésű félszigete Nizzától kilenc kilométerre fekszik. Megtekintjük a látványos Ephrussi Villát a hozzá tartozó kilenc pompás kerttel melyeket szökőkutak, kis tavak, ritka növények díszítenek, majd a délután fennmaradó részében megmártózhatunk a kristálytiszta tengerben.

4. nap: Cannes - St-Tropez
Délelőtt ismerkedés a Côte d’Azur világhírű üdülővárosával. Cannes-ban sétánk alkalmával láthatjuk a kikötőt és a szép tengerparti sétányt, de megismerkedünk a Filmfesztiválok helyszíneivel (palota, La Croisette sétány) is, majd felsétálunk a Suquet dombra is, amely a város középkori bölcsőjét képezi. Városnézésünk után egy festői hajókirándulásra indulunk a francia riviéra partjai mentén St-Tropez-be, melyet gyakran Franciaország ékkövének is neveznek. A világsztárok kedvelt üdülőhelye a népszerű csendőr filmek legendás helyszíne is egyben. Az egykori kis halászfalu, ma már a fürdővárosok királynője. Séta a kikötőben és a hangulatos óvárosban, a Place des Lices téren majd felsétálunk a citadellához is ahonnan gyönyörű kilátás nyílik az öbölre. Innen már csak egy pár percnyi hajóútra található Port Grimaud. 75 hektáron hét kilométernyi csatorna és egy tucat sziget alkotja ezt a festői kikötőt, ahol minden egyes háznak saját szárazföldi és vízi bejárata is van. Nem véletlenül nevezik a provence-i Velencének. Visszautazás Saint Tropez-ba, majd Cannes-ba a késő délutáni órákban. (Hajójegy: 60EUR/fő)

5. nap : Antibes - Saint-Paul – Gourdon - Grasse
Szabadprogram, pihenés a tengerparton vagy egész napos fakultatív kirándulási lehetőség. Első utunk egy festői kisvárosba vezet. Antibes: „Tout ici rayonne, tout fleurit, tout chante” - „Itt minden ragyog, minden virít és minden hang édes zene a fülnek” így írt a francia riviérán fekvő gyönyörű városról Victor Hugo, vagy ahogy Picasso nevezte: „Joie de Vivre”, az életörömök városa. Antibes, a fallal körülvett tengerparti város teljesen megőrizte kulturális javait és hitelességét. Hangulatos mediterrán óvárosa, festői sikátorai, leghíresebb provence-i piaca, kulturális látnivalói (Katedrális, Grimaldi Palota - Picasso múzeum) teszik igazán vonzóvá. Saint-Paul a francia riviéra egyik leghíresebb művész faluja, szinte érintetlen XVI. sz.-i falai mögött húzódik meg. Középkori hangulattal, gyönyörű galériákkal várja az idelátogatókat, mint hajdanán Picasso-t, Matisse-t, Mirót, Modiglianit, Braque-ot, Fernand Léger-t, Yves Montand-t. Maga Chagall is húsz esztendőt töltött itt, sírja is itt található. További utunk a Farkas szoroson át Gourdon-ba vezet. Ez a mini település Franciaország legszebb falvai közé tartozik. XII. sz.-i eredetű várának kilátó teraszát André Le Nôtre, XIV. Lajos kertművésze tervezte. Rövid séta, fotószünet (1300 m magasságból). Hazafelé rövid szabad séta Grasse esszenciák illatfelhőjében úszó zegzugos sikátoraiban. Visszaérkezés a szállásra a délutáni órákban. (Ár: 20EUR/fő)

6. nap: Thoronet - Verdon szurdok
Szabadidő, pihenés a tengerparton vagy fakultatív kirándulás. Délelőtt a Thoronet-i apátságot tekintjük meg. Itt épült meg a kifinomult, ugyanakkor szigorú és letisztult formákat felsorakoztató, legrégebbi provanszál ciszterci apátság, a románkori Provence egyik legharmonikusabb alkotása.). Folyatatjuk utunkat Provence leglátványosabb természeti képződményéhez, az európai Grand Canyon-ba. Alagutakon és viaduktokon keresztül haladunk a lélegzetelállító Verdon szoros látványos szurdokvölgyében, mely az Alpes-de-Haute-Provence határán található. A 700 méter mély és 21 km hosszú kanyont egy pici folyócska vágta a hatalmas sziklákba évezredekkel ezelőtt. Visszaérkezés a szállásra az esti órákban. (Ár: 20 EUR/fő)

7. nap: Monaco - Monte Carlo - Genova
Gyalogos és autóbuszos városnézés Monaco-ban. Látogatásunk alkalmával meglátogatjuk az Oceanográfiai múzeumot, a Hercegi Palotát és a katedrálist, de autóbuszunkkal végighaladunk a Forma 1-es pálya egyik szakaszán is. Lehetőség kaszinózásra a monte carlo-i Casinoban. Genova melletti szállásunkra a kora esti órákban érkezünk.

8. nap: Milánó - Budapest
Rövid gyalogos séta Milánó belvárosában, majd hazautazás. Érkezés Budapestre éjfél körül.Utazás: autóbusszal 

  
Elhelyezés:
*** szálloda

5 éj Cannes közeli szálloda: Hotel Media Garden***(www.mediathel.com) vagy hasonló kategória

Sophia Antipolis kisvárosábancsendes, zöldövezetben található a szálloda (kb. 20 km-re Cannes-tól és 14km-re Antibes-tól); szép, mediterrán kerttel rendelkezik, valamint szabadtériúszómedencével és napágyakkal. A tágas és kényelmes szobák felszereltsége:fürdőszoba, légkondicionálás, vízforraló, Wifi.

Tekintettel a szállodaelhelyezkedésére, a közelben éttermek, üzletek nincsenek így félpanzióbefizetése erősen ajánlott!

 

 


Menu of the day

 

Ellátás: reggeli

Részvételi díj: 139.900,- Ft/fő  Gyermekár: 125.900,- Ft/fő  Félpanzió: 35.000,- Ft/fő

Egyágyas felár: 46.900,- Ft/fő  Biztosítás: 4.400,- Ft/fő Sztornó biztosítás: 1,5%

 Utazás: Az utazás emelt szintű autóbusszal történik - videó vagy DVD, büfé. Indulás: Budapest, Déli pályudvar, Koronaőr köz

Felszállási lehetőségek:

Budapest-Déli pu. Koronaőr köz:05:00
Székesfehérvár-Shell kút-M7 59 km: 05:50
Balatonakarattya-Lukoil: 06:20
Siófok-Szekszárdi lehajtó -pálya melletti TESCO: 06:45
Balatonlelle-Marche: 07:15
Nagykanizsa-TESCO parkoló 08:05

Tájékoztató a helyszínen felmerülő belépőkről:

Eze village kert 2,50 EUR (min. 10 fő)

Ephrussi villa 9,50 EUR (min. 20 fő)

Port Grimaud sétahajózás 15 EUR

Antibes Picasso Múzeum 6 EUR (fak.)

Thoronet apátság 6 EUR (min. 20 fő)

Monaco Hercegi palota  9 EUR

Oceánográfiai Múzeum  14 EUR
Amennyiben regisztrált ügyfelünk, kérjük, hogy a foglalás elindítása előtt lépjen be.
Ha még nem regisztrált ügyfelünk, kérjük, regisztráljon, így egyszerűbbé válik a foglalás, valamint több előnyhöz is juthat. Nem regisztrált ügyfeleink is kérhetnek ajánlatot a kiválasztott út nevének és kódjának megadásával. Rendelkezésre állunk telefonon, emailben egyaránt, keressen bennünket!


Indulás Éj Ár Kalkuláció
2014-06-23 -tól 7 139.900 Ft/fő ( 2 ágyas; Ft/fő ) árkalkuláció
2014-06-23 -tól !! AKCIÓS !! 7 118.915 Ft/fő ( 2 ágyas; Ft/fő2014.01.22-ig érvényes ár, előleg befizetése esetén! ) árkalkuláció
2014-06-23 -tól !! AKCIÓS !! 7 104.925 Ft/fő ( 2 ágyas; Ft/fő 2014.01.22-ig érvényes ár, teljes összeg befizetése esetén! ) árkalkuláció

A részvételi díjak tartalmazzák:

Utazás busszal, Szállás, Ellátás megadott szerint, Idegenvezető

A részvételi díjak NEM tartalmazzák:

Utasbiztosítás, Útlemondási biztosítás, Fakultatív programok, Belépők

Árfolyam információ(k):

Belépés regisztrált ügyfelek részére


E-mail cím: Jelszó:

Amennyiben nem regisztrált ügyfelünk, itt regisztrálhat.


hotel kereső


Hotel neve:


legjobb árak

elérhetőségeink

Cím:
8900 Zalaegerszeg,
Dísz tér 7.

Telefon:
+36 92 533-435

Fax:
+36 92 533-436

Email:Skype Online - Bejelentkezve

hírlevél