Utazási ajánlat

Dél-Franciaországi körút (58499)

  • Franciaország / Körutazás Franciaországban

  • Elhelyezés
    : Hotel **
  • Ellátás: Reggeli
  • Utazás: Busz
Franciaország

 

 

1. nap: Budapest - Sirmione
Elutazás Budapestről a kora reggeli órákban. A délutáni órákban érkezünk Olaszországba. Pihenő a Garda tónál, rövid városnézés Sirmione hangulatos kisvárosában, majd utazás a Ligúr tengerparton található szállásra.

2. nap: Monaco - Nizza
Reggeli után utazás Franciaországba. Dél felé érkezünk Monacoba, ahol az Óceánográfiai múzeum, a Hercegi palota és a Bazilika megtekintése következik a hercegi sírokkal. Városnézésünk után továbbindulunk Nizzába, ahol buszos és gyalogos városnézést teszünk: Promenade des Anglais, orosz negyed, római városrész, várdomb, ó Nizza és a régi kikötő. Visszautazás a szálláshelyre az esti órákban.

3. nap: Aix-en-Provence - Marseille
Utazás Aix-en-Provence-ba. Cézanne szülővárosát a XVII-XVIII sz.-i klasszicista hangulatával akár a provence-i Párizsnak is nevezhetnénk. A hűsítő szökőkutak, hangulatos sétányok hosszan marasztalják az ide látogatót. Délután Marseille, Franciaország második legnagyobb városa következik. Mindenre kiterjedő panorámát élvezhetünk a Notre-Dame de la Garde bazilikától. A délután folyamán áthajózunk If várába, melyet Alexandre Dumas hősei; a Vasálarcos és Monte-Cristo grófja tettek világhíressé. Szálláshely elfoglalása Marseille környékén az esti órákban.

4. nap: Arles - Camargue - Avignon
Mai programunk első állomása Arles, a Rhone folyó partjára épült ékszerdoboz, az Ókor és román kor építészeti kincsestára. Utunkat folytatva Camargue-ba látogatunk. Só lerakatok, gyönyörű természetvédelmi övezet, mely egyben a rózsaszínű flamingó egyetlen fészekrakó helye Franciaországban. Késő délután Avignon városát, a pápák és a legnagyobb volumenű európai színházi játékok városát keressük fel. Itt a kereszténység kettészakadásának emlékét őrző pápai palotát tekintjük meg, majd utazás az Avignon melletti szállásunkra.

5. nap: Pont du Gard - Nîmes - Aigues-Mortes - Montpellier
Pont du Gard: Az antik világ egyik csodájaként számon tartott grandiózus római vízvezetéket látogatjuk meg, majd továbbutazunk Nîmes-be. Ez a város sokak számára a francia Róma. Itt nézzük meg az Arénát és a legjobb állapotban megmaradt templomot, a Négyszögű Házat. A szabadidőt érdemes lesz a pókhálóként elterülő középkori utcácskákban eltölteni. Délután látogatás a Szent Lajos által alapított Aigues-Mortes erődvárosában. "Part menti lápon megfeneklett hajó, vagy furcsa délibáb" - Chateaubriand szavaival így írhatnánk le a XIII. sz.-i katonai építészet eme kimagasló példáját, a francia Mediterráneum elsô kikötôjét. Languedoc-Roussillon régió fővárosának, Montpellier-nek a felfedezésére indulunk. Szűk sikátorok, hangulatos kis terecskék adják a város jellegzetes hangulatát. Szabadidő, majd a szálláshely elfoglalása.

6. nap: Carcassonne - Biarritz
Reggeli után a XII. sz. legismertebb eretnek mozgalmának, a kathárok erődítmény városával Carcassonne-nal ismerkedünk. Ezután a Pireneusok vonulatai mentén tovább utazva érkezünk a francia baszk hon szívébe. Szállás Biarritz környékén.

7. nap: Biarritz - Bordeaux
Utazás Biarritz városába. III. Napóleon, kedvenc fürdőhelye ma a szörfösök európai fővárosa. A délelőtt folyamán mindenki kedvére hűsítheti magát a hatalmas baszk hullámokban, vagy a part menti sziklákon élvezheti az óceán végtelen látványát. Délután indulunk Bordeaux-ba. A közelmúltban felavatott villamos, a modernizált hajdani rakpartok, a párizsi Operának alapot adó Nagy Színház, a Bordeaux-ra oly jellemző, homlokzatdíszítő groteszkek, a "mascaron" ok és persze a kétezer éves borkultúra - egyszóval: az állandó metamorfózis városa. Szállás Bordeaux környékén.

8. nap: Lascaux - ,,Paleolit irkafirkák" - Auvergne - Puyde- Dome - Lyon
Reggel indulunk tovább Európa talán leghíresebb őstörténeti emlékéhez, a Lascaux-i barlangba, ahol 17000 éves rajzok láthatók. Ezután Auvergne felé vesszük utunkat, és Puy-de-Dome lenyűgöző vulkánikus emlékeinek érintésével érkezünk meg Lyon melletti szállásunkra.

9. nap: Lyon - Genf
Reggeli a szállodában, délelőtt városnézés Lyonban. A világörökségbe feliratkozott város fejlődése majdhogynem páratlan. Szinte minden korszaknak önálló negyede van. Így maradtak fent, folyamatosan egymás mellé épülve eredeti állapotukban a galloromán kor emlékei (10000 fős színház), a középkor templomai (ó Lyon), az árkádos folyosókkal (les traboules) határt páratlan reneszánsz udvarok és a kortársak alkotásai, a háromdimenziós házfal festmények, Lyon mai jelképei. Lyont elhagyva Franciaországot is elhagyjuk, és indulunk Genfbe. A tó partján elterülő város éppúgy híres természeti adottságairól, mint az európai kultúrtörténetben betöltött szerepéről. Mindezek tükrében próbálunk egységes képet kialakítani a Svájc és Franciaország határán fekvő városról. Késő délután indulunk Luzern környéki szállásunkra.

10. nap: Luzern - Budapest
Rendszeres pihenőkkel utazás Budapestre, érkezés a késő esti órákban.Utazás: autóbusszal Szállás: **szálloda Ellátás: reggeli

Részvételi díj:
184.900,-Ft/fő  - július
171.900,-Ft/fő - október

Gyermek ár:

165.900,- Ft/fő - július
154.900,-Ft/fő - október

Egyágyas felár:
65.000,-Ft/fő - július
63.000,-Ft/fő - október

Biztosítás: 5.500,-Ft/fő Sztornó biztosítás: 1.5% Félpanzió: 50.000,-Ft/fő

Tájékoztató árak a helyszínen fizetendő belépőkről, egyéb költségekről:

Marseilles-If vára 4 EUR
hajó oda-vissza 8 EUR
Avignon-pápai palota 10,5 EUR
Lascaux-i barlang 8,5 EUR
Oceánográfiai Múzeum 12,5 EUR
Monaco Hercegi Palota 9 EUR
Nimes Aréna 7,8 EUR
Utazás:

Az utazás emelt szintű autóbusszal történik, - video-, vagy DVD, büfé. Indulás: Budapest, a Déli pályaudvar, Koronaőr köz

Felszállási lehetőségek kiúton:
Budapest - Délu pu. Koronaőr köz
Székesfehérvár - Shell kút M7 59km
Balatonakarattya - Lukoil
Siófok - Szekszárdi lehajtó - pálya melletti TESCO
Balatonlelle - Marche
Nagykanizsa - TESCO parkoló

Hazafelé leszállási lehetőségek:
Mosonmagyaróvár - M1-es autópálya 163-as km, Mosoni pihenő, MOL-Marché benzinkút
Győr - M1-es autópálya 119-es km, Arrabona pihenő, Agip benzinkút
Tatabánya - M1-es autópálya 61-es km, Centrum-Vértesszőlősi lehajtó

Szállások:

Olaszország - tranzitszállás: Hotel Certosa vagy ehhez hasonló ***szállodában, kétágyas saját fürdőszobával rendelkező szobákban

Franciaországban:  Premiere Classe szállodákban. A szobák célszerűen berendezettek, fürdőszobával, TV-vel felszereltek. Háromágyas szobák: egy franciaágy, és felette keresztben egy szimpla ágy. Bővebb információ: www.premiereclasse.fr

Premiere Classe Nice Promanade Des Anglais**

Premiere Classe Marseille**

Premiere Classe Avignon**

Premiere Classe Montpellier**

Premiere Classe Biarritz**

Premiere Classe Bordeuax**

Premiere Classe Lyon**

Svájc - tranzitszállás:   Amennyiben regisztrált ügyfelünk, kérjük, hogy a foglalás elindítása előtt lépjen be.
Ha még nem regisztrált ügyfelünk, kérjük, regisztráljon, így egyszerűbbé válik a foglalás, valamint több előnyhöz is juthat. Nem regisztrált ügyfeleink is kérhetnek ajánlatot a kiválasztott út nevének és kódjának megadásával. Rendelkezésre állunk telefonon, emailben egyaránt, keressen bennünket!


Indulás Éj Ár Kalkuláció
2014-07-09 -tól 9 184.900 Ft/fő ( kétágyas; Ft/fő ) árkalkuláció
2014-07-09 -tól !! AKCIÓS !! 9 157.165 Ft/fő ( kétágyas; Ft/fő 2014.02.08-ig érvényes ár, előleg befizetése esetén! ) árkalkuláció
2014-07-09 -tól !! AKCIÓS !! 9 138.675 Ft/fő ( kétágyas; Ft/fő 2014.02.08-ig érvényes ár, teljes összeg befizetése esetén! ) árkalkuláció

A részvételi díjak tartalmazzák:

Utazás busszal, Szállás, Ellátás megadott szerint, Idegenvezető

Árfolyam információ(k):

Belépés regisztrált ügyfelek részére


E-mail cím: Jelszó:

Amennyiben nem regisztrált ügyfelünk, itt regisztrálhat.


hotel kereső


Hotel neve:


legjobb árak

elérhetőségeink

Cím:
8900 Zalaegerszeg,
Dísz tér 7.

Telefon:
+36 92 533-435

Fax:
+36 92 533-436

Email:Skype Online - Bejelentkezve

hírlevél